Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

piątek, 26 kwietnia 2013

Ciasto z Serem i Brzoskwiniami


Potrzebujemy:
Ciasto:

  • 3 szklanki mąki tortowej ( przesianej)
  • 1 kostka margaryny ( miękka)
  • 3 łyżki cukru
  • 5 żółtek
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Masa:
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 całe jajko
  • 2 kostki twarogu śmietankowego ( około 400 gram)
  • 1 budyń śmietankowy
Piana:
  • 1/2 szklanki cukru
  • białko z 5 jajek
  • 2 łyżki kisielu cytrynowego
Dodatkowo:
  • puszka brzoskwiń
Ciasto
Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia, margaryny, cukru i żółtek zagniatamy ciasto. 1/4 porcji ciasta zamrażamy. Pozostałą częścią wyklejamy blaszkę ( standardowa)

Masa serowa
Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, twaróg, budyń. Wszystko dokładnie mieszamy i równomiernie wykładamy na ciasto. Brzoskwinie na chwile przekładamy na sitko, kroimy w małe kawałeczki i układamy na masę serową. 

Piana
Z białek ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy cukier i kisiel, mieszamy i wylewamy na masę serową z brzoskwiniami.

Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalki na grubych oczkach. Pieczemy przez 50 minut, w temperaturze 180C





3 komentarze:

  1. Mmm, wygląda wspaniale z tymi słonecznymi brzoskwiniami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moja mama zawsze robi sernik z brzoskwiniami pycha :)

      Usuń
  2. Nic mi tak nie smakowało ostatnio, jak to ciasto!

    OdpowiedzUsuń