Potrzebujemy:
Ciasto Naleśnikowe:
-1,5 szklanki mąki
-1 jajko
-3/4 szklanki mleka
-1 szklanka wody gazowanej
-3 łyżki oleju
-szczypta soli
-tłuszcz do smażenia
Mus Jabłkowy:
- 4-5 jabłek
- cukier
- cynamon
- 2 łyżki masła
Ser:
- 1 kostka twarogu 200 gram
- serek homogenizowany naturalny 150 gram
- 1 cukier waniliowy
Naleśniki
Mąkę, jajko, mleko, wodę, olej, sól, zmiksować, aby składniki się połączyły. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy.
Mus
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy cynamon i cukier i podsmażamy na maśle, aż do uzyskania konsystencji musu.
Ser:
Twaróg, serek homogenizowany i cukier mieszamy.
Usmażone naleśniki nadziewamy musem jabłkowym i serkiem. Przed podaniem możemy podsmażyć na maśle.
cudne nadzienie, najlepsze z najlepszych ;)
OdpowiedzUsuń