Potrzebujemy:
-1 kg schabu bez kości
- 4 średnie ogórki konserwowe
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki sosu Chili
- 5 plasterków szynki Szwarcwaldzkiej
- przyprawy: sól, pieprz
- 2 łyżeczki mąki
- wykałaczki
- tłuszcz do smażenia
Mięso myjemy, kroimy w paski i lekko rozklepujemy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Ogórki kroimy wzdłuż na 4 części, a szynkę w mniejsze paski. Mięso smarujemy z jednej strony musztardą i sosem chili, na to układamy szynkę , ogórek i zwijamy. Zrazy spinamy wykałaczkami, najlepiej w dwóch miejscach i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony, aż się zarumienią, a następnie wlewamy dwie szklanki wody i dusimy przez 30 minut.
Zamiast ogórka możemy użyć papryczki Chili. :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz