Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

wtorek, 29 stycznia 2013

Pasta con broccoli e salsiccia


Potrzebujemy:

  • ulubiony makaron 300 g
  • brokuły 250 g
  • 2 rozdrobnione włoskie kiełbasy salsiccia 
  • chilli 
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • białe wino
  • ser typu Pecorino Romano
Oczyść brokuły, pokrój na kawałki. Gotuj w osolonej wodzie 10 minut. Do rozgrzanej oliwy wrzuć 2 ząbki czosnku i odrobinę chili, wg. uznania. Podsmażaj około minuty i dodaj rozdrobnioną kiełbasę salsiccia oraz odrobinę białego wina. Kiedy kiełbasa się zarumieni wyjmij czosnek oraz dodaj brokuły. Na patelnię dolej trochę wody (około 0,5 szklanki) i gotuj około 15 minut, przypraw solą i pieprzem. W między czasie ugotuj makaron al dente, sztuczka polega na tym, by makaron gotować w tej samej wodzie co uprzednio gotowały się brokuły. Makaron dodaj do sosu i wymieszaj. Posyp serem Pecorino Romano i jeszcze raz wymieszaj. Bon appetit !!!







1 komentarz:

  1. Pomysł na pastę rewelacyjny, idealnie nadający się przepis do konkursu u mnie na blogu:) Serdecznie zapraszam do wzięcia udziału! Pozdrawiam cieplutko! :):)

    OdpowiedzUsuń