Potrzebujemy (składniki na 2 osoby):
- 1/2 szklanki ryżu
- 2 polędwiczki drobiowe
- żurawina
- ser żółty ( 2 plastry)
- łyżeczka masła
- kostka rosołowa
- papryka ostra (pół płaskiej łyżeczki)
- papryka słodka ( pół płaskiej łyżeczki)
- kurkuma ( szczypta)
- przyprawy ( pieprz, sól, czosnek)
-olej
300 ml wody zagotowujemy z kostką rosołową, papryką słodką, ostrą i kurkumą. Do gotującej się wody wsypujemy ryż, który gotujemy( co jakiś czas mieszając) przez około 12 minut ( nie powinno być już wody). Zdejmujemy z gazu i dodajemy masło, a następnie zostawiamy na 10-15 minut pod przykryciem. Mięso myjemy, rozbijamy, przyprawiamy i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy plaster żółtego sera i żurawinę:)
wykwintny obiad a tak prosty w przygotowaniu!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana! :)