Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

wtorek, 8 stycznia 2013

Pasztet

Potrzebujemy:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 20 dag wątróbki wieprzowej
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • przyprawy ( sól, pieprz, majeranek)
  • kilka plasterków słoniny
  • bułka tarta
  • olej
Mięso z łopatki kroimy i przysmażamy. W trakcie smażenia dodajemy w całości bułkę i cebulę, aby zmiękły. 
Do gotującej się wody wrzucamy wątróbkę na około 4 minuty. Następnie mięso, wątróbkę, bułkę i cebulę mielimy 3 razy i doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Foremkę keksową smarujemy olejem sypiemy bułką, a na dno wykładamy plasterki słoniny. Masę przekładamy do foremki keksowej ( mięso mocno ubijamy) i pieczemy w temperaturze 220 C około 90- 100 minut.