Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

niedziela, 24 marca 2013

Grzanki ze Szpinakiem

Potrzebujemy:

  • szpinak (świeży lub mrożony)
  • żółtka
  • chleb tostowy
  • ser żółty
  • czosnek 
  • masło do smażenia
  • pieprz, sól,  papryka ostra
Czosnek wyciskamy i podsmażamy na maśle, następnie dorzucamy szpinak, który na patelni doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na kromkę chleba tostowego, kładziemy szpinak, następnie na środek jedno całe żółtko i całość posypujemy startym serem. Pieczemy w temperaturze 180 C, przez około 10 minut (aż ser się rozpuści) 



2 komentarze:

  1. Moje ulubione, chociaż ja jadam bez żółtka + najlepiej smakują na chlebie czosnkowym.

    OdpowiedzUsuń
  2. och, z pewnością są pyszne!

    OdpowiedzUsuń