Potrzebujemy:
- 4 duże jabłka
- 4-5 łyżeczek cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- sok z cytryny
Kruszonka:
- 1/2 kostki miękkiej margaryny
- 40 gram cukru
- 100- 120 gram mąki.
Jabłka myjemy, obieramy, trzemy na tarce lub kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z cukrem i cynamonem. Przekładamy do foremek do zapiekania. Przystępujemy do zrobienia kruszonki. Margarynę, cukier i mąkę ucieramy tak długo, aż powstaną grudki ( możemy dodawać mąki). Jabłka posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze 180 C przez 25-30 minut.
Wyglądają wspaniale, jakby dodatkowo spęczniały w tym piekarniku :)
OdpowiedzUsuńPYSZNOSCI :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ;d
OdpowiedzUsuń