Potrzebujemy: ( 1 porcja)
- 1 grapefruit
- 6-7 liści kapusty pekińskiej
- 1/4 kostki sera typu feta
- garść łuskanych pestek słonecznika
- 1/8 płaskiej łyżeczki miodu
- przyprawa MAGGI
Dodatkowo:
- igła
- strzykawka
- pergamin
Za pomocą igły i strzykawki, wstrzykujemy do grapefruita około 3 mililitrów maggi (nie więcej, żeby nie było zbyt słone, a tylko delikatnie wyczuwalne). Pozostawiamy na czas przygotowania kolejnych składników. Słonecznik wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię i prażymy, gdy się przyrumieni dodajemy miód i ściągamy z ognia, cały czas mieszając. Przekładamy na pergamin. Liście kapusty pekińskiej myjemy i rwiemy na drobne kawałki. Ser kroimy w małe kostki. Grapefruita obieramy. Na jedną porcję wykorzystamy jedną połówkę, którą kroimy na małe cząstki. Na talerz wykładamy porwane liście sałaty, a następnie grapefruita i ser. Całość posypujemy miodowym słonecznikiem. Pychota:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz