Potrzebujemy:
Składniki na ciasto
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 3 dkg drożdży
- szczypta soli
- łyżka oleju
Farsz
- 20 dkg kiszonej kapusty
- 20 dkg pieczarek
- 2 średnie cebule
- 2 łyżki maggi
- pieprz
- olej
Kapustę kroimy, gotujemy i odsączamy.Cebulę siekamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy. Pod koniec smażenia pieczarek dodajemy cebulę, kolejno kapustę. Przyprawiamy maggi i pieprzem i smażymy jeszcze około 10 minut.
Z podanych składników zagniatamy ciasto ( mąka, mleko, jajko, drożdże, sól, olej). Rozwałkowujemy ciasto na 3 mm i wykrywamy prostokąty. kładziemy farsz i zawijamy( wierzch możemy posmarować białkiem). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C, przez około 35 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz