Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 6 maja 2013

Kapuśniaki.

Potrzebujemy:
Składniki na ciasto

  • 2 szklanki mąki 
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 3 dkg drożdży
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
Farsz
  • 20 dkg kiszonej kapusty
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki maggi
  • pieprz
  • olej
Kapustę kroimy, gotujemy i odsączamy.Cebulę siekamy. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i smażymy. Pod koniec smażenia pieczarek dodajemy cebulę, kolejno kapustę. Przyprawiamy maggi i pieprzem i smażymy jeszcze około 10 minut. 
Z podanych składników zagniatamy ciasto ( mąka, mleko, jajko, drożdże, sól, olej). Rozwałkowujemy ciasto na 3 mm i wykrywamy prostokąty. kładziemy farsz i zawijamy( wierzch możemy posmarować białkiem). Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C, przez około 35 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz