Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

środa, 6 lutego 2013

Hiszpańskie Pączki z Cukrem Cynamonowym. Speedcook.


Potrzebujemy:

  • Speedcook
  • 400 ml wody
  • 200 gram masła
  • szczyptę soli
  • 400 gram mąki
  • 8 jajek
  • tłuszcz do smażenia ( najlepiej smalec)
  • cukier
  • cynamon
Masło, wodę i szczyptę soli umieszczamy w naczyniu. ustawiamy temperaturę  95 st., czas 6 minut, obroty: 1. Gdy mikstura się zagotuję, wkładamy mieszadło i wsypujemy wcześniej przesianą mąkę. Temperatura: 95 st., czas: 3 minuty, obroty 3. Ciasto jest gotowe jeśli odkleja się od naczynia i szpatułki. Po przestudzeniu masy, dodajemy jajka - powoli ( czas: 3 minuty, obroty: 3).Ciasto szprycujemy na pergamin za pomocą worka cukierniczego z karbowana końcówka. Pergamin wraz z ciastem wkładamy do tłuszczu i przytrzymujemy, aż się odklei.  Smażymy w tłuszczu o temp. 170 st., podczas smażenia obracając tak by z dwóch stron pączek się przyrumienił. Wyciągamy pączki i układamy na papierowe ręczniki aby obciekły z tłuszczu. Suche pączki układamy na półmisku i posypujemy cynamonowym cukrem (zmielony cynamon i cukier).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz