Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

środa, 13 lutego 2013

Zupa cebulowa w misie solnej Winiary Pomysł na... Walentynki ;)

Masa solna:

  • 1 szklanka soli
  • 1 szklanka mąki 
  • pół szklanki wody


Sól i mąkę wymieszaj. Dodaj wody i wyrabiaj masę około 15 minut. Jeśli masa tego wymaga podsypuj mąką oraz zwilż kilka razy ręce wodą. Masa ma być sprężysta. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i uformuj na niej naczynie w kształcie serca. Miskę susz w piekarniku około 1 godziny, przy uchylonych drzwiczkach w temperaturze 60-70 stopni. Jeżeli wykałaczka nie wbija się w naczynie znaczy, że miseczka jest już gotowa. Odstaw do wystygnięcia. Pomaluj farbkami. 

Zupa cebulowa Winiary Pomysł na:

  • opakowanie zupy "Winiary Pomysł na.." (
  • 2 duże cebule
  • serek topiony ementaler 
  • olej
  • 100 gram tartego sera
  • bagietka


Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w talarki. Zalej cebulę litrem zimnej wody, wsyp duże opakowanie Winiary Pomysł na.... Gotuj około 15 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodaj serek topiony ementaler, który idealnie komponuje się z cebulowym smakiem. Gdy serek się roztopi, dodaj małe opakowanie Winiary Pomysł na..., Zupę podawaj w przygotowanej samodzielnie miseczce z masy solnej, co sprawi, że każdy choćby najbardziej wybredny smakosz doceni twoją pomysłowość i kreatywność, w którą włożyłaś swoje serduszko. Zupę posyp tartym serem oraz z bagietką.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz