Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

czwartek, 21 lutego 2013

Kruche babeczki

Potrzebujemy:

  • 250 g mąki
  • 150 g margaryny lub masła
  • 1 jajko
  • 3 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka mleka


Mąkę, margarynę, jajko, cukier puder, szczyptę soli, jajko utrzyj na jednolitą masę przy pomocy robota kuchennego. Na koniec łyżkę zimnego mleka dodaj do masy i połącz. Uformuj kulę i przykryj folią, wstaw do lodówki na 40 minut. Stolnicę podsyp mąką i rozwałkuj ciasto na grubość około 5 mm. Powycinaj kółka i wyłóż nim formy do babeczek. Piecz w temperaturze 200 stopni około 25 minut. Pozostaw do wystygnięcia a środek babeczek wypełnij dżemem, kremem co kto woli..



Przypominamy o trwającym konkursie i zachęcamy do wspólnej zabawy. http://artedelcibo.blogspot.com/2013/02/konkurs-zapraszamy.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz