Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

czwartek, 27 grudnia 2012

Karp z Masłem czosnkowo- koperkowym.

Potrzebujemy:

  • karpia ( ok 1,5 kg)
  • 2 duże cebule
  • 1 cytryna
  • sól 
  • pieprz
  • masło (150 gram)
  • 3 ząbki czosnku
  • koperek
  • olej
  • mąkę
Karpia patroszymy, myjemy i kroimy w dzwonka. Przyprawiamy i układamy warstwami: karp, plasterki cebuli, znowu karp i cebula. Każdą warstwę skrapiamy sokiem z cytryny ( rybę jak i masło przygotowujemy dzień wcześniej). Do miękkiego masła dodajemy posiekany koperek i wyciśnięty czosnek, wkładamy do lodówki. Kilka godzin przed podaniem karpia oprószamy w mące i smażymy ( bez cebuli). Chwilę przed podaniem karpia przekładamy do naczynia żaroodpornego, kroimy masło w plasterki, układamy na rybie, wkładamy do nagrzanego piekarnika na kilka minut.