Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

środa, 19 grudnia 2012

Ruskie- z ciastem na gorąco

Potrzebujemy:
Ciasto:

  • 500 gram mąki
  • szklanka gorącej wody
  • sól ( łyżeczka)
Farsz:
  • 500 gram twarogu półtłustego
  • 300 gram ugotowanych ziemniaków
  • 4 średnie cebule
  • sól i pieprz
  • olej

Cebulę drobno siekamy i smażymy na złoto.Ziemniaki przeciskamy przez praskę i dodajemy do zmielonego sera. Przyprawiamy i dodajemy ostudzoną cebulę. 

Mąkę wsypujemy do miski i dodajemy sól oraz gorącą wodę ( gorąca nie wrząca). Ciasto na początku możemy mieszać łyżką, dopiero potem zagniatamy. W razie potrzeby dosypujemy mąki. Ciasto ugniatamy do momentu, aż będzie miękkie i elastyczne. Odcinamy kawałek, resztę przykrywamy ściereczką. Rozwałkowujemy, wykrawamy przy pomocy szklanki, nadziewamy farszem i lepimy. Pierogi wrzucamy do wrzącej wody z odrobiną soli i oleju. Czekamy, aż wypłyną na wierzch i gotujemy około 2- 3 minut:):)