Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

sobota, 23 lutego 2013

Kotlet mielony z pieczarkami+ surówka z marchewki i chrzanu



Potrzebujemy:

Kotlety:
  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowo - wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 sucha bułka
  • 25 dag pieczarek
  • sól, pieprz, kilka krople maggi
  • bułka tarta

Surówka:
  • 5 marchewek
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • łyżka chrzanu
  • sól, pieprz


Do mięsa mielonego dodaj jajko, namoczoną bułkę , sól, pieprz i kilka kropel maggi, mięso wyrób na jednolitą masę. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, ostudź i wymieszaj z mięsem. Kotlety panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.

Marchewkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki, dodaj śmietanę, chrzan i przyprawy i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw na 20 minut  do lodówki, by wszystkie smaki się połączyły.



Przypominamy o trwającym konkursie i zachęcamy do wspólnej zabawy: http://artedelcibo.blogspot.com/2013/02/konkurs-zapraszamy.html 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz