Potrzebujemy:
Kotlety:
- 0,5 kg mięsa mielonego wołowo - wieprzowego
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 sucha bułka
- 25 dag pieczarek
- sól, pieprz, kilka krople maggi
- bułka tarta
Surówka:
- 5 marchewek
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- łyżka chrzanu
- sól, pieprz
Do mięsa mielonego dodaj jajko, namoczoną bułkę , sól, pieprz i kilka kropel maggi, mięso wyrób na jednolitą masę. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, ostudź i wymieszaj z mięsem. Kotlety panieruj w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju.
Marchewkę zetrzyj na drobnych oczkach tarki, dodaj śmietanę, chrzan i przyprawy i dobrze wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw na 20 minut do lodówki, by wszystkie smaki się połączyły.
Przypominamy o trwającym konkursie i zachęcamy do wspólnej zabawy: http://artedelcibo.blogspot.com/2013/02/konkurs-zapraszamy.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz