Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

środa, 6 lutego 2013

Torta margherita


Potrzebujemy:
  • 200 gr cukru 
  • 70 gr masła
  • 100 gr mąki pszennej 
  • 100 gr mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej
  • jajka : 3 całe i 10 żółtek 
  • 1/2 łyżeczki wanilii lub łyżeczka ekstraktu z wanilii 
Jajka (w temperaturze pokojowej) , cukier oraz wanilie ucieraj, aby uzyskać puszystą konsystencję. Dodaj przesianej mąki i dobrze wymieszaj. Wlej roztopione masło i ponownie wymieszaj. Masę przełóż do tortownicy o średnicy 24 cm , uprzednio wysmarowanej masłem i lekko oprószonej mąką. Piecz około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.


Smacznego!!! 


1 komentarz: