Potrzebujemy:
- 1 kg filetów białej ryby, np. mintaj lub dorsz
- 3 duże marchewki
- 3 średnie pietruszki
- 4 cebule
- koncentrat pomidorowy ( 100- 150 gram)
- ziele angielskie
- liść laurowy
- curry
- sól, pieprz
- olej do smażenia
- mąka
Rybę kroimy na dosyć duże kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, smażymy i przekładamy do miski. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Cebulę kroimy w piórka i chwilę podsmażamy w brytfance, następnie dodajemy warzywa, ziele anielskie i liść laurowy. Zawartość zalewamy wodą, aby dosłownie przykryła całość. Gotujemy przez około 30 minut. Do koncentratu dodajemy trochę curry, podsmażamy na patelni, a następne dodajemy do gotujących się warzyw i gotujemy jeszcze przez jakieś 10 minut. Tak przygotowanym sosem zalewamy rybę.
Pyszności. :) Bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńFajnego masz bloga więc postanowiłam go nominować do ,,liebster blog''.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie. :)
http://kuchareczka1993.blox.pl/html