- 3/4 szklanki ciepłej wody
- 2 szklanki mąki
- 2 czubate łyżeczki cappuccino
- 300 gram malin
- cukier
- cynamon
- robot kuchenny SPEEDCOOK
- olej
Z mąki, wody i cappuccino przy pomocy robota zagniatamy ciasto (obroty 10C, czas 2 minuty). Ciasto wyjmujemy z naczynia miksującego na stolnicę, podsypaną mąką. Rozwałkowujemy ,wycinamy szklanką kółka . Na kółka nakładamy maliny i posypujemy trochę cukrem i cynamonem, następnie sklejamy. Gotujemy w wodzie z odrobiną oleju około 3 minut od wypłynięcia. Możemy podawać z odrobiną śmietany i sosu czekoladowego. PYSZNE:):)
Pierwszy raz słysze o takich pierogach:D
OdpowiedzUsuńOo, mam z nimi podjąć współpracę w kwietniu. :))
OdpowiedzUsuńtakie pierogi brzmią pysznie! świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń