- 1 szklanka soli
- 1 szklanka mąki
- pół szklanki wody
Sól i mąkę wymieszaj. Dodaj wody i wyrabiaj masę około 15 minut. Jeśli masa tego wymaga podsypuj mąką oraz zwilż kilka razy ręce wodą. Masa ma być sprężysta. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i uformuj na niej naczynie w kształcie serca. Miskę susz w piekarniku około 1 godziny, przy uchylonych drzwiczkach w temperaturze 60-70 stopni. Jeżeli wykałaczka nie wbija się w naczynie znaczy, że miseczka jest już gotowa. Odstaw do wystygnięcia. Pomaluj farbkami.
- opakowanie zupy "Winiary Pomysł na.." (
- 2 duże cebule
- serek topiony ementaler
- olej
- 100 gram tartego sera
- bagietka
Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę pokrojoną w talarki. Zalej cebulę litrem zimnej wody, wsyp duże opakowanie Winiary Pomysł na.... Gotuj około 15 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodaj serek topiony ementaler, który idealnie komponuje się z cebulowym smakiem. Gdy serek się roztopi, dodaj małe opakowanie Winiary Pomysł na..., Zupę podawaj w przygotowanej samodzielnie miseczce z masy solnej, co sprawi, że każdy choćby najbardziej wybredny smakosz doceni twoją pomysłowość i kreatywność, w którą włożyłaś swoje serduszko. Zupę posyp tartym serem oraz z bagietką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz