Potrzebujemy:
- robot kuchenny Speedcook
- 300 gram twarogu ( półtłusty)
- 80 gram masła
- 4 małe jajka
- 1/2 torebki budyniu śmietankowego
- 1/2 szklanki cukru
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- kilka plasterków dojrzałego mango
- foremki do muffinek
Mango miksujemy robotem na gładką masę ( obroty 3, czas 1 minuta), i przekładamy do miseczki. Żółtka ucieramy z cukrem przy pomocy robota ( obroty 3, czas 2 minuty). Później dodajemy masło, i dalej ucieramy przez około 1 minutę. W następnej kolejności dodajemy twaróg, budyń, proszek do pieczenia i programujemy robot na 3 minuty (obroty 3). Masę przekładamy do większej miski. Białka ubijamy na sztywno ( obroty 3, czas 3 minuty). Delikatnie łączymy masę twarogową z białkiem i wypełniamy foremki. Na wierzch dodajemy mus z mango. Pieczemy w temperaturze 180 C, przez 25 minut.
pychota:)
OdpowiedzUsuń