Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

wtorek, 11 czerwca 2013

Naleśniki z nadzieniem jabłkowo- serowym.

Potrzebujemy:
Ciasto Naleśnikowe:
-1,5 szklanki mąki
-1 jajko
-3/4 szklanki mleka
-1 szklanka wody gazowanej
-3 łyżki oleju
-szczypta soli
-tłuszcz do smażenia
Mus Jabłkowy:
- 4-5 jabłek
- cukier
- cynamon
- 2 łyżki masła
Ser:
- 1 kostka twarogu 200 gram
- serek homogenizowany naturalny 150 gram
- 1 cukier waniliowy

Naleśniki
Mąkę, jajko, mleko, wodę, olej, sól, zmiksować, aby składniki się połączyły. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy.
Mus
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy cynamon i cukier  i podsmażamy  na maśle, aż do uzyskania konsystencji musu. 
Ser:
Twaróg, serek homogenizowany i cukier mieszamy.
Usmażone naleśniki nadziewamy musem jabłkowym i serkiem. Przed podaniem możemy podsmażyć na maśle. 



1 komentarz: