Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

niedziela, 30 czerwca 2013

Zielone- Czerwone- Żółte

Potrzebujemy:
- 400 gram szpinaku świeżego lub mrożonego
- 250 gram makaronu typu penne
-  300 gram serka topionego naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 3 jajka
- 1 pomidor

200 gram serka topionego wkładamy do zamrażalki. 
Czosnek przeciskamy przez praskę i podsmażamy na maśle razem ze szpinakiem. Pod koniec podsmażania dodajemy serek topiony 100 gram i całość doprawiamy solą i pieprzem. . Makaron gotujemy al dente. Ugotowany makaron mieszamy ze szpinakiem i przekładamy do naczynia . Na to kładziemy pokrojonego pomidora w plasterki. Na pomidora wykładamy surowe jajka, tak żeby żółtko było całe i trzemy serek topiony. Zapiekamy przez około 20 minut w temperaturze 180 C. Po wyjęciu dania z piekarnika odstawiamy je na około 5-10 minut. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz