Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

środa, 19 czerwca 2013

Zrazy z Chili i Szynką Szwarcwaldzką.

Potrzebujemy:
-1 kg schabu bez kości
- 4 średnie ogórki konserwowe
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 2 łyżki sosu Chili
- 5 plasterków szynki Szwarcwaldzkiej
- przyprawy: sól, pieprz
- 2 łyżeczki mąki 
- wykałaczki
- tłuszcz do smażenia

Mięso myjemy, kroimy w paski i lekko rozklepujemy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Ogórki kroimy wzdłuż na 4 części, a szynkę w mniejsze paski. Mięso smarujemy z jednej strony musztardą i sosem chili,  na to układamy szynkę , ogórek i zwijamy. Zrazy spinamy wykałaczkami, najlepiej w dwóch miejscach i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanej patelni z każdej strony, aż się zarumienią, a następnie wlewamy dwie szklanki wody i dusimy przez 30 minut. 
Zamiast ogórka możemy użyć papryczki Chili. :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz