Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Prosta zupa grzybowa

Potrzebujemy:
  • 300 g wołowiny + 3 litry wody
  • 300 g grzybów mrożonych
  • 1 marchew
  • 1/4 średniego selera
  • 1 średnia pietruszka
  • 1/4 poru
  • 3 średnie ziemniaki
  • 2 cebule
  • 1 mała śmietana
  • Przyprawy: 4 listki laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz


Wołowinę zalej 3 litrami wody, zdejmij "szumowiny", dodaj liście laurowe, ziele angielskie i sól. Wywar gotuj około 1,5 godziny, przecedź i dodaj grzyby, pogotuj je około 30 minut. Następnie warzywa pokrój w cienkie paseczki a ziemniaki w kostkę i wrzuć do garnka. Pod koniec, gdy warzywa będą miękkie dorzuć usmażoną na złoto cebulę. Jeżeli woda odparowała i zupa jest zbyt gęsta dolej wody i zagotuj. Zdejmij z ognia, przypraw do smaku i zabiel śmietaną.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz