Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

wtorek, 2 kwietnia 2013

Spaghetti Ragu


Potrzebujemy:

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 
  • 1 cebula
  • seler naciowy
  • 3 marchewki
  • szklanka czerwonego wina
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz, bazylia, oregano
  • oliwa z oliwek
  • 1 ząbek czosnku 
  • parmezan do posypania makaronu 
  • ulubiony makaron

Na rozgrzanej oliwie zeszklij posiekaną w kostkę cebulę, pod koniec dodaj 1 ząbek czosnku i smaż około 2 minut.  Dodaj drobno posiekany seler i marchewkę, gdy warzywa będą miękkie wrzuć mięso mielone przyprawione solą i pieprzem. Całość dobrze zasmaż i wlej czerwone wino, poczekaj aż odparuje. Następnie dodaj pomidory i liście laurowe, sos duś na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny, przypraw do smaku. Podawaj z ulubionym makaronem posypanym parmezanem. 


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz