Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

piątek, 12 kwietnia 2013

Spaghetti Carbonara

Potrzebujemy:
  • 400 g makaronu spaghetti
  • 4 jajka
  • 200 g śmietany 30%
  • 200 g boczku
  • 50 g tartego parmezanu
  • Przyprawy: sól, pieprz


Pokrój boczek w drobną kostkę i usmaż na patelni. Makaron ugotuj al dente i dodaj do boczku, wymieszaj. Śmietanę, jajka, ser, sól , pieprz połącz w jednolitą masę i wlej do makaronu. Całość chwilę smaż, ale nie za długo żeby nie powstała jajecznica. 


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Chyba najlepsze możliwe spaghetti, a na pewno jest wysoko na mojej liście makaronów :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam.
    Ja dodaje dużo boczku i natki pietruszki :)
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń