Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

piątek, 4 stycznia 2013

Orzechowe Orzechy- Ciasteczka

Potrzebujemy:

  • 4 szklanki mąki
  • 1 kostka margaryny
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki gęstej śmietany
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 250 gram orzechów włoskich
  • 250 gram cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 200 gram masła
  • łyżka kakao
  • patelnia do orzechów
Orzechy parzymy i bardzo drobno siekamy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, orzechy i kakao. Z mąki, margaryny, 1 całego jajka, śmietany, sody zagniatamy ciasto. Patelnie do orzechów stawiamy na gazie i nagrzewamy. Z ciasta robimy małe kuleczki jak z plasteliny, nakładamy do dziurek i zamykamy patelnię. Pieczemy około 2- 3 minut. Gdy upieczemy napełniamy orzechy masą i sklejamy. Z podanej porcji wychodzi około 100 sztuk.