Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 21 stycznia 2013

Śledź w oleju

Potrzebujemy:
- śledzie (matias 300 g)
-1 cebula
-olej (200 ml)
-ziele angielskie
-pieprz ziarnisty
-przyprawy- pieprz
-cytryna

Śledzie zalewamy wodą i moczymy około 6 godzin. Jeżeli śledzie są jeszcze słone, czynność powtarzamy. Następnie odsączamy na sitku lub papierowym ręczniku. Cebulę kroimy w piórka. Śledzie kroimy w paseczki, dodajemy cebulę, przyprawy, wyciskamy sok z cytryny i zalewamy olejem. Śledzie wkładamy do słoika ( dość ciasno) i pozostawiamy w chłodnym miejscu na około 7 dni. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz