Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

wtorek, 28 maja 2013

Grapefruit nastrzykiwany maggi z sałatką z serem feta i słonecznikiem


Potrzebujemy: ( 1 porcja)

  • 1 grapefruit
  • 6-7 liści kapusty pekińskiej
  • 1/4 kostki sera typu feta
  • garść łuskanych pestek słonecznika
  • 1/8 płaskiej łyżeczki miodu
  • przyprawa MAGGI 
Dodatkowo:
  • igła
  • strzykawka
  • pergamin
Za pomocą igły i strzykawki, wstrzykujemy do grapefruita około 3 mililitrów maggi (nie więcej, żeby nie było zbyt słone, a tylko delikatnie wyczuwalne).  Pozostawiamy na czas przygotowania kolejnych składników. Słonecznik wrzucamy na suchą rozgrzaną patelnię i prażymy, gdy się przyrumieni dodajemy miód i ściągamy z ognia, cały czas mieszając. Przekładamy na pergamin. Liście kapusty pekińskiej  myjemy i rwiemy na drobne kawałki. Ser kroimy w małe kostki. Grapefruita obieramy. Na jedną porcję wykorzystamy jedną połówkę, którą kroimy na małe cząstki. Na talerz wykładamy porwane liście sałaty, a następnie grapefruita i ser. Całość posypujemy miodowym słonecznikiem. Pychota:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz