Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 27 maja 2013

W&B

Potrzebujemy:

  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 brudyniu czekoladowego
  • 300 ml mleka
  • 150 ml słodkiej śmietanki
  • cukier
  • starta gorzka czekolada
200 ml mleka i 50 ml śmietanki zagotowujemy. W odrobinie mleka mieszamy budyń śmietankowy ( w razie potrzeby słodzimy), wlewamy do gotującego mleka i energicznie mieszamy. Wlewamy do wysokiej szklanki. Pozostawiamy do ostudzenia. W trakcie zagotowujemy 100 ml mleka i 50 ml śmietanki. I tak samo postępujemy z budyniem czekoladowym. Wylewamy na górę. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia, posypujemy gorzką czekoladą, i wkładamy do lodówki na 2 godziny. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz