Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

piątek, 29 marca 2013

Drożdżowy baranek

Potrzebujemy:

  • specjalna forma do pieczenia w kształcie baranka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/4 szklanki cukru
  • 4 żółtka
  • 40 gram margaryny (miękkiej)
  • 1/2 szklanki mleka
  • 30 gram drożdży
  • 3 łyżki letniej wody
Drożdże rozpuszczamy w 3 łyżkach letniej wody, dodajemy łyżeczkę cukru, i posypujemy trochę mąką. Odstawiamy, aż zaczyn podrośnie. Do przesianej mąki dodajemy margarynę, żółtka, cukier, mleko i zaczyn. Wyrabiamy i pozostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. Następnie ciasto przekładamy do formy i pieczemy przez ok 35 minut w temperaturze 180C. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz