Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

niedziela, 3 marca 2013

Smażone karczochy

Potrzebujemy:
  • Karczochy wg uznania
  • jajko
  • sól, pieprz
  • olej
  • sól, pieprz

Obierz karczochy, obetnij łodygi, usuń zewnętrzne liście, aż dojdziesz do tych białych, bardziej miękkich a następnie obetnij główkę. Porcjuj karczochy na ćwiartki. Usuń ze środka włoski,  mocz karczochy w wodzie z dodatkiem kawałków cytryny około 10 minut. Wyjmij, osusz i pokrój w plasterki. Plasterki karczocha maczaj w rozbełtanym jajku przyprawianym solą i pieprzem a następnie panieruj w bułce tartej.  Smaż na złoty kolor. 



Smacznego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz