Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 11 marca 2013

Śledzie w Zalewie Octowej

Potrzebujemy:

  • 0,5 kg śledzi matiasów ( całych)
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 3 ziela angielskie
  • 4 liście laurowe
  • 1,5 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
Śledzie moczymy przez około 5 godzin. Cebulę kroimy w piórka, a następnie wrzucamy do garnka, dodając ocet, wodę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na małym ognie przez około 6 -9 minut.  Pozostawiamy do wystygnięcia. Do zalewy wkładamy śledzie pokrojone na mniejsze kawałki na minimum 24 godziny. 

1 komentarz:

  1. Proste, a jakie pyszne danie.

    Zapraszam również do mnie: kulinarnyblog.pl

    OdpowiedzUsuń