Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

czwartek, 14 marca 2013

Jabłka pod kruszonką

Potrzebujemy:

  • 4 duże jabłka
  • 4-5 łyżeczek cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • sok z cytryny
Kruszonka:
  • 1/2 kostki miękkiej margaryny
  • 40 gram cukru
  • 100- 120 gram mąki. 
Jabłka myjemy, obieramy, trzemy na tarce lub kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i mieszamy z cukrem i cynamonem. Przekładamy do foremek do zapiekania. Przystępujemy do zrobienia kruszonki. Margarynę, cukier i mąkę ucieramy tak długo, aż powstaną grudki ( możemy dodawać mąki). Jabłka posypujemy kruszonką. Pieczemy w temperaturze 180 C przez  25-30 minut.



3 komentarze: