Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 4 marca 2013

Wątróbka smażona z cebulką

Potrzebujemy:
  • 500 g wątróbki indyczej
  • 2 duże cebule
  • maka do obtoczenia
  • sól, pieprz, czerwona słodka papryka
  • olej

Na patelni podsmaż cebulę pokrojoną w piórka, przypraw ją do smaku solą, pieprzem oraz czerwoną słodką papryka. Oczyszczoną wątróbkę obtaczaj w mące i smaż na rozgrzanym oleju pod przykryciem , z każdej strony około 4 minut, na koniec przypraw solą i pieprzem. Wątróbkę wymieszaj z cebulą, podawaj z ziemniakami i kiszonym ogórkiem.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz