Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

wtorek, 11 grudnia 2012

Farfalle al salmone


Potrzebujemy:
  • makaron typu farfalle 
  • 250 g wędzonego łososia
  • 1 cebula 
  • 200 g kwaśnej śmietany
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin 
  • sól, pieprz
  • posiekana natka pietruszki
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekaną cebulę oraz łososia. Smaż około 5 minut cały czas mieszając. Wlej wino i zredukuj. Dodaj śmietany i doprowadź do wrzenia. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze kilka sekund, zdejmij z ognia i dodaj posiekanej natki pietruszki. W międzyczasie ugotuj makaron al dente i następnie wymieszaj z sosem. Jeśli potrawa jest zbyt sucha dodaj odrobinę wody.