Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

piątek, 7 grudnia 2012

Racuchy Drożdżowe z Jabłkami

Potrzebujemy:

  • 500 gram mąki 
  • 1- 2 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 50 gram drożdży
  • 1,5 szklanki mleka letniego
  • 4-5 jabłek średniej wielkości
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia
Dodatkowo:
  • cukier puder
Do przesianej mąki z solą dodajemy pokruszone drożdże, zasypujemy je cukrem i zalewamy mlekiem. Odstawiamy na około 20 minut. Następnie dodajemy jajka, dokładnie mieszamy i pozostawiamy, aż ciasto wyrośnie ( powinno podwoić objętość) Obrane i wydrążone jabłka kroimy w małe plasterki i mieszamy delikatnie z ciastem. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy drożdżowe ciasto. Smażymy z obu stron. Przed podaniem możemy posypać racuchy cukrem pudrem.