Potrzebujemy:
- 1 arkusz Papirusu ( ja użyłam zioła prowansalskie)
- 3 łyżki ryżu
- ok. 100 gram pieczarek
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- koperek
- 1 łyżka masła
Dodatkowo:
- zszywacz
W niewielkiej ilości wody gotujemy ryż ( bez soli) i trochę przestudzamy. Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i przysmażamy na maśle ( w trakcie, gdy będziemy smażyć ryż- na drugiej patelni). Do jogurtu naturalnego dodajemy odrobinę posiekanego koperku. Arkusz Papirusu zszywamy po bokach i do środka wkładamy ugotowany ryż i smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni ( około 3 minut z każdej strony).
Smażony ryż podajemy wraz z pieczarkami i sosem jogurtowo- koperkowym. Pycha:):)
Wskazówka: Do dania nie dodaje żadnych przypraw, ponieważ duża ich ilość jest już w Papirusie:)