Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Bądź na bierząco dzięki EMAIL

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 3 grudnia 2012

Ryż smażony w PAPIRUSIE z pieczarkami i sosem jogurtowo-koperkowym.



Potrzebujemy:

  • 1 arkusz Papirusu ( ja użyłam zioła prowansalskie)
  • 3 łyżki ryżu
  • ok. 100 gram pieczarek
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • koperek
  • 1 łyżka masła
Dodatkowo:
  • zszywacz

W niewielkiej ilości wody gotujemy ryż ( bez soli) i trochę przestudzamy. Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki i przysmażamy na maśle ( w trakcie, gdy będziemy smażyć ryż- na drugiej patelni). Do jogurtu naturalnego dodajemy odrobinę posiekanego koperku. Arkusz Papirusu zszywamy po bokach i do środka wkładamy ugotowany ryż i smażymy bez tłuszczu na rozgrzanej patelni ( około 3 minut z każdej strony).

Smażony ryż podajemy wraz z pieczarkami i sosem jogurtowo- koperkowym. Pycha:):)

Wskazówka: Do dania nie dodaje żadnych przypraw, ponieważ duża ich ilość jest już w Papirusie:)