Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 17 grudnia 2012

Papryka nadziewana


Potrzebujemy:
  • 6 papryk 
  • 1 kg mięsa mielonego 
  • 1 sucha bułka 
  • 1 jajko
  • 1 kostka rosołowa
  • Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, kilka kropel magi
Paprykę wyczyść z ziaren i białych narośli , przekrój wzdłuż. Do mięsa mielonego dodaj namoczoną bułkę, jajo. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem i paroma kroplami maggi. Dobrze wymieszaj. Nadziewaj paprykę mięsem. Nafaszerowane fabryki ułóż w brytfance, wolej wody do połowy papryk , dodaj trochę oleju i kostkę rosołową. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni, około 40 minut.