Potrzebujemy:
- Ziemniaki
- Ogórek zielony na mizerię oraz śmietanę
- Kotlety schabowe (ilość w zależności od osób)
- Czerwona papryka
- Cebula
- Wędzony boczek
- Ogórek kiszony
- Jajko
- Bułka tarta
- Przyprawy: sól , pieprz
Kotlety schabowe rozbij i przypraw solą i pieprzem. Na brzegu kotleta ułóż paseczek papryki czerwonej, ogórka kiszonego, wędzonego boczku oraz cztery piórka zeszkolonej cebuli. Zroluj, aby roladki nie rozpadły się, umocuj je wykałaczką. Nastepnie przygotowane roladki zamaczaj w rozbitym jajku i otaczaj w bułce tartej. Smaż na małym
ogniu, co jakiś czas obracając. W międzyczasie ugotuj ziemniaki oraz przygotuj mizerię lub inną ulubioną surówkę.
Roladki wieprzowe możesz podawać również w sosie pieczeniowym.