Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

sobota, 24 listopada 2012

Buraczki i smażona papryka.

Potrzebujemy:

  • 4-5 kg buraków
  • 1 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 szklanka oleju
  • 1/2 szklanki octu
  • przyprawy do smaku
Buraki myjemy, gotujemy, obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnie wlewamy olej i stawiamy na małym ogniu, od razu na zimy olej dodajemy cebulę- dzięki temu cebula się nam zeszkli. Następnie na patelnie dokładamy paprykę i smażymy, aby zmiękła. Do buraków dodajemy olej, ocet, przyprawy i zasmażaną paprykę z cebulą. Całość odstawiamy na 3 godziny. Po tym czasie, napełniamy słoiki i wekujemy.