Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

czwartek, 22 listopada 2012

Naleśnikowo- serowy Hot Dog

Potrzebujemy:
Ciasto na naleśniki ( na ok 10 sztuk)
- szklanka mąki
- 1  jajko
- 3/4 szklanki mleka
- 3/4 szklanki wody gazowanej
- olej
- szczypta soli

Nadzienie
- cienkie parówki
- żółty ser 

Mąkę miksujemy z jakiem i po trochu wlewamy wodę i mleko. Następnie dodajemy szczyptę soli i dwie łyżki oleju. Wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto powinno być rzadkie, lecz gładkie, bez grudek. Gdy po dodaniu płynów jest zbyt gęste, można dodać jeszcze trochę wody. Do miseczki wlewamy trochę oleju i pędzelkiem lub wacikiem smarujemy patelnię ( można użyć też sprayu do smażenia). Naleśniki smażymy na mocno rozgrzanej patelni. 

Parówki przekrawamy w poprzek i dodajemy ( 2 połówki) do każdego naleśnika wraz z serem. Naleśniki zawijamy w rulon i smażymy. Przed smażeniem naleśniki możemy obtoczyć w jajku i bułce, ale nie jest to konieczne.