Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

czwartek, 22 listopada 2012

Pizza

Potrzebujemy:

  • Puszka pomidorów i łyżka koncentratu pomidorowego
  • 25 g drożdży
  • Szklanka mleka lub wody
  • Około 3 szklanek mąki
  • Tarty ser mozareala (100 g)
  • Dodatki do pizzy wedle uznania ( szynka, pieczarki, cebula, kukurydza, oliwki)
  • Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano, chili, przyprawa do pizzy, szczypta cukru
  • 2 łyżki oliwy

  • Przygotuj pomidorowy sos do pizzy. Do rondelka wczuć pomidory i dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego. Pomidory rozdrobnij widelcem, zagotuj i przypraw do smaku bazylią, oregano, solą, pieprzem, przyprawą do pizzy, malutką szczyptą chili i średnią szczyptą cukru.
    Przygotuj ciasto na pizzę. W dużej misce rozpuść drożdże z letnim mlekiem lub wodą i szczyptą soli. Następnie wysp 2 szklanki mąki, wymieszaj. Dalej dodaj 2 łyżki oliwy i połącz z masą. Dosyp 1 szklankę mąki i wyrabiaj ciasto do momentu, aż nie będzie kleić się do rąk. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodaj mąki. Stolnice posyp mąką i rozwałkuj ciasto w kształt okręgu. Ciasto przelóż na blaszkę do pizzy. Uformuj, nadmiar ciasta przytnij nożem. Na cieście rozsmaruj sos, posyp serem mozzarella , dodaj składnikami i resztę sera. Piecz w rozgrzanym piekarniku około 15 minut.
    SMACZNEGO :-)!