Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

poniedziałek, 19 listopada 2012

Roladki wieprzowe

Potrzebujemy:

  • Ziemniaki
  • Ogórek zielony na mizerię oraz śmietanę
  • Kotlety schabowe (ilość w zależności od osób)
  • Czerwona papryka
  • Cebula
  • Wędzony boczek
  • Ogórek kiszony
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Przyprawy: sól , pieprz
Kotlety schabowe rozbij i przypraw solą i pieprzem. Na brzegu kotleta ułóż paseczek papryki czerwonej, ogórka kiszonego, wędzonego boczku oraz cztery piórka zeszkolonej cebuli. Zroluj, aby roladki nie rozpadły się, umocuj je wykałaczką. Nastepnie przygotowane roladki zamaczaj w rozbitym jajku i otaczaj w bułce tartej. Smaż na małym ogniu, co jakiś czas obracając. W międzyczasie ugotuj ziemniaki oraz przygotuj mizerię lub inną ulubioną surówkę.
Roladki wieprzowe możesz podawać również w sosie pieczeniowym.