Dwa słowa o nas

Moje zdjęcie
Jesteśmy grupą młodych ludzi chcącą podzielić się z wami naszą pasją do gotowania. Mamy nadzieję, że przypadną wam do gustu nasze przepisy i pozwolą wam czerpać natchnienie do własnych kulinarnych podróży. e-mail lartedelcibo@gmail.com
L'arte del cibo. Obsługiwane przez usługę Blogger.

Translate

Maggi

Speedcook

Winiary

Top Blogi

Durszlak

Durszlak.pl

Mikser Kulinarny

Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

środa, 21 listopada 2012

Galareta - " zimne nóżki"

Potrzebujemy:

  • 2 nogi wieprzowe
  • 1 duża golonka
  • Antrykot (2 małe kawałki)
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • Seler
  • Pietruszka
  • Por
  • Ziele angielskie ( 6 ziaren)Potrzebujemy:
  • Liść laurowy ( 5 listków )
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany

  • Mięso włóż do garnka, wody wlej tyle, aż mięso będzie zakryte. Zagotuj i zbierz "szumowinę". Nastepnie lekko posól wodę, dodaj cebulę ( nie obraną), marchew, pietruszkę, seler, por, ziele angielskie, liść laurowy i gotuj na bardzo małym ogniu tak długo, aż mięso będzie oddzielać się od kości (ok.4,5 h). Wywar przecedzamy, żeby był czysty. Przypraw do smaku pieprzem i czosnkiem. Pokrój marchewkę w talarki a mięso drobno posiekaj. Rozlóż do salaterek , zalej wywarem i włóż do lodówki, aż galareta stężeje. Podawaj skropione cytryną lub octem.
    SMACZNEGO :-)!